my user friendly tower

postez acum un post mai vechi al meu de pe un  blog  in prezent abandonat de mine -definitiv sau nu?-(dar care blog ,alaturi altora de acelasi tip mi-au dat ideea  initierii “punctelor de fuga”)

cand te muti intr-un apartament dintr-un bloc construit in ’47 exista avantaje si dezavantaje.daca avantajele sunt sufcient de evidente la 8 -9 dimineata cand decizi ca drumul pe jos sau cu autobuzul pana la birou ( aici intram si in capitolul avantajele de a lucra in centru) dureaza sensibil apropiat. dezavantajele se releva rand pe rand de dimineata pana seara, de la vreme rece la vreme calda, de la luna la alta.

Un apartament intr-un bloc vechi e ca o batranica care a avut tot timpul si toate ocaziile sa acumuleze zeci si zeci de tabieturi.si-a trait deja tineretea cu persoane ce vor ramane mereu un capitol nerelevat mie dar ghicit in zgarieturi din mobile veche de lemn masiv. Si foarte probabil in anii ’50 imobilul insusi parea o tinerica extravaganta si cocheta printre case mici si pipernicite care visau sa imite stilul eclectic prin ipsosuri ieftine lipite cu un orgoliu induiosator de fatada.Multe mai exista si astazi si pentru trecatorul grabit probabil diferenta intre EA si ele nu mai este astazi data decat de regimul de inaltime.Sunt toate vechi si prafuite obiect al rafuielilor in instante de judecata si speculei imobiliare.Ca niste batranele iubite declarativ de nepoti plini de sperante.

Ce am gasit din primul moment in casuta mea temporara a fost dragostea de viata ghicita prin atentia acordata detaliilor.Si intr-adevar ponind de la holisorul micut cu usa din lemn masiv, trecand in camera nu atat mare cat generoasa ca spatiu (are inaltimea libera de cam 3-3.2m ), stand la o cafe pe micutul balcon frantuzesc de pe care se vede toata zona vecehe pana departe unde casutele se pierd in zona de blocuri masive , trecand prin bucataria micutza de burlac cu o dimensiune suficient de mare cat sa pui doua cani de cafea dimineata si un corn cu ciocolata seara si terminand in baia ce inca pastreaza vechile fittinguri de alama viata (pe)trecuta candva aici pare sa fi fost usoara si comod-agreabila.

Toate astea sunt mai curand un fel de introducere pentru schimbarile operate zielele astea.vechea tamplarie din lemn ( cu caseta cu rulouri tot din lemn ) ce dadea in balconul frantuzesc a fost azi inlocuita cu un geam cu tamplarie de pvc. Obisuiam sa fiu cel mai mare adversar si critic al mutilarilor de genul asta si am fost profound dezamagita cand chiar si facultatea de arhitectura si-a aratat in urma restaurari ochii de pvc catre fantana. Desigur in cazul de fata conditiile sunt cu totul altele: fatada vizata da catre o curte interioara nu tocmai estetica, fatada in sine este extreme de degradata iar tamplaria veche era extreme de degradata.

Totusi o parte din tacerile si zgomotele casei au plecat odata cu storurile din lemn si lumina filtrate prin ele.blocul este incat incet cucerit geam dupa geam, metru patrat de faianta dupa metru patrat de faianta si incet incet toate povestile blocului vor zace si ele printre resturile de tamplarie ramase in fata usilor.trecutul isi va face bagajele si va pleca din casa in casa pana cand singurul loc ramas va fi in albume vechi de poze.

Leave a Reply

  • About

    Unsleepable is a free theme for WordPress created by Ben Gray. If you don't want this particular text on your site then you'll have to either edit it manually or slide a widget in to this area. This area is called "subfoot center."
  • Meta